Zand & grind: Mooie uitstraling met weinig onderhoud

Wil je graag een mooie tuin, zonder dat je al te veel tijd en energie hoeft te steken in onderhoud? Dan is zand en grind de ideale combinatie. Hiermee kun je zelf verrassende zand- of grindpaadjes aanleggen, waarna je er vervolgens bijna geen omkijken meer naar hoeft te hebben. Saai? Helemaal niet! Zand en grind is er in vele vormen, kleuren en het biedt volop mogelijkheden. Ook binnen eenzelfde kleur zijn weer verschillende gradaties mogelijk. Al met al creëer je met grind en zand dus een heel interessant geheel in je tuin.

Interessante voordelen

Ten opzichte van steen bieden zand en grind enorm veel gemak. Het kan tot in de lengte der jaren mee, je hoeft het vuil er in principe niet af te spoelen en je hebt veel meer mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de looproutes, waarbij je bochtjes veel simpeler en doeltreffender kunt aanleggen tussen je planten. Ook in combinatie met een vijver is het grind van toegevoegde waarde. Je kunt met het grind namelijk vijverfolie laten verdwijnen en dit zorgt voor een natuurlijke uitstraling van je vijver en je tuin als geheel.

Onderhoudsarm en minder prijzig

Ben je nog niet overtuigd? Denk dat eens aan de behoorlijke kostenbesparing die zand en grind met zich meebrengen. Zowel zand als grind zijn voordelig in de aanschaf en mocht er van één van de twee een beetje extra nodig zijn, dan kan het tussendoor makkelijk worden bijgevuld. Grind heeft niet de strakke uitstraling van tegels, maar omdat het weinig onderhoud nodig heeft is het toch een makkelijke en mooie oplossing voor iedere tuin. Niet voor niets zie je in veel tuinen zand en/of grind liggen.

Verschillende doeleinden

Je kunt uiteraard ook gebruik maken van zand en grind bij de algemene aanleg of verbouwing van je tuin. Zand gebruik je bijvoorbeeld bij het aanleggen van terrassen, terwijl grind ook mooi is voor de aanleg van je oprit. Je hebt met grind ook minder snel last van aangroeiend mos of ander onkruid, terwijl dit bij stenen of tegels veel vaker het geval is.