Natuursteen

Natuursteen geeft, zoals de naam al doet vermoeden, een natuurlijke look aan je tuin. Natuursteen is door een eeuwenlang proces gegaan van erosie en slijping, voordat het verwerkt wordt tot tegels. Het is ook daarom dat er zoveel verschillende kleuren en combinaties van kleuren mogelijk zijn in het bestraten met natuursteen. Dit soort tegels bepalen voor een groot deel de sfeer van je tuin. Ga je voor de warme, bruinere kleur? Of kies je toch de strakke, grijze tegels die je tuin een moderne uitstraling geven? Met natuursteen zijn er talloze mogelijkheden.

De vele mogelijkheden

Natuursteen is er dus in verschillende kleuren en afmetingen, maar ook in diverse soorten. De meer bekende natuurstenen zijn graniet en marmer. Graniet is veelgebruikt en heeft uiteenlopende kleuren en structuren. Het is stollingsgesteente en erg hard in vergelijking met andere soorten natuursteen. Graniet is volledig natuursteen en gaat onder de juiste omstandigheden een leven lang mee. Marmer heeft een dure uitstraling en ligt vooral binnen. Voor in de tuin zijn graniet en marmer vrij uniek. Dit maakt je tuin extra bijzonder!

Lei- en hardsteen

De minder bekende natuurstenen zijn onder andere leisteen of hardsteen. Deze typen natuursteen worden echter wel vaker in de tuin gebruikt vanwege bepaalde speciale eigenschappen. In leisteen vind je verschillende lagen klei, waardoor het een sterke tegel voortbrengt. Leisteen heeft in de buitenlucht altijd een prachtige breuklijn, die een opvallend mooie uitstraling geven aan je terras. Hardsteen heeft een vastere kleur en zorgt voor een strakke en moderne uitstraling.

Een populaire keuze voor elke tuin

Over het algemeen kan je met de diverse mogelijkheden die natuursteen biedt alle kanten op. Natuursteen heeft een duur imago en het heeft uiteraard ook een prijskaartje. Je krijgt er echter wel een warme en stijlvolle omgeving voor terug. Het is perfect materiaal voor zowel binnenshuis als buitenshuis, waarbij ook nog eens elke tegel een andere uitstraling heeft. De kleurcombinaties van natuursteen maken het een populaire keuze voor de bestrating van elke tuin.