De diverse mogelijkheden van siertegels

Ga je je tuin verbouwen of opnieuw aanleggen? Siertegels zijn een betaalbare en mooie oplossing voor elke tuin. De mogelijkheden omtrent kleur, afmetingen en uitstraling zijn enorm. Siertegels hebben een bepalende invloed op de uitstraling van je tuin. Je kunt kiezen voor strak, chique of zacht. De kleuren kunnen mediterraan aandoen, maar ook een strakke en donkere kleur hebben, wat een meer moderne uitstraling met zich mee brengt. Wil je heerlijk relaxen in een passievolle tuin? Kies dan voor siertegels.

Voor binnen en buiten

Siertegels kunnen op verschillende manieren zijn afgewerkt. Vaak gaat er bij siertegels een lang proces aan vooraf, waarbij het steen afwisselend wordt gecoat, gestraald of geslepen. Wat over blijft is vaak een strak oppervlak met de mooiste kleuren. Net als binnen in huis, hebben siertegels ook buiten een opvallende uitstraling en bepalen ze mede de sfeer in je tuin. Ook kunnen siertegels in verschillende afmetingen bepalen hoe lang of kort je tuin eruit ziet.

Talloze kleuren en combinaties

De kleur van siertegels is heel belangrijk. Voor elke persoonlijke smaak zijn er mooie tegels verkrijgbaar. Ben je een romanticus en wil je passende tuin, dan kun je kiezen voor siertegels met een warme kleur. Die warme, romantische kleuren zijn in dat geval overigens meestal bruine of rode tinten. Voor een moderne en strakke uitstraling kies je voor grijze tinten, vaak met grotere afmetingen. Voor het mediterraan gevoel kies je voor zonnige kleuren; wit, geel of beige. Ook kun je binnen elk van de stijlen nog kiezen voor een combinatie van kleuren, waardoor je tuin nog meer opvalt.

De nieuwste siertegels

Een nieuwe trend binnen de markt van siertegels zijn de GeoSteen tegels. Dit zijn tegels met een bijzonder sterke toplaag, speciaal voor de duurzame waarde van de tegels. Deze toplaag bevat een kleurechte en natuurlijke uitstraling, terwijl het onderhouden van deze siertegels makkelijker en sneller gaat. De toplaag zorgt ervoor dat vervuilingĀ en verontreiniging minder kans hebben.